Voordracht: milieuvriendelijke schepen

Milieuvriendelijke schepen?

Zijn de tienduizenden grote schepen die de wereld rondvaren ook grote vervuilers? De meningen zijn verdeeld. In elk geval staan er elektrisch aangedreven schepen op stapel en zijn er schepen die door waterstof worden aangedreven.

Op Stoapel, de erfgoedvereniging van de Boelwerf van Temse, vond het probleem van de luchtvervuiling door schepen een belangrijk onderwerp.

Op donderdag 10 oktober komt over dat onderwerp een specialist ter zake spreken: het gaat om Paul Moeyaert, momenteel betrokken bij een project rond aandrijving van schepen door niet-fossiele brandstoffen. 

Praktisch

Afspraak in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt te Temse (voldoende parking of kom met de fiets) op donderdag 10 oktober te 19.30 uur. Na de uiteenzetting door Paul Moeyaert is er tijd voor nader contact rond een fairtrade drankje.
Toegangsprijs 5 euro, drank inbegrepen. Leden van Op Stoapel betalen 4 euro.

Meer info via theo.baeke@telenet.be

Paul Moeyaert

Paul Moeyaert is van opleiding Scheepsbouwkundig Architect en Nucleair Ingenieur. Zijn loopbaan bestrijkt zowat alle domeinen op het gebied van scheepvaart – technisch-commerciële coördinatie op verschillende scheepswerven (waaronder Boelwerf), technisch beheerder van schepen bij verschillende rederijen, surveyor bij classificatiemaatschappijen, consultant nu bij Exmar in de werkgroep Energy Efficiency and Innovation. 

Op Stoapel vzw

Op Stoapel wil het erfgoed van de Boelwerf in ere houden en neemt allerlei initiatieven in 2019 om de teloorgang van de werf 25 jaar geleden te herdenken. Zo is er nog de uitgave van het boek ‘Made in Belgium by Boelwerf‘ met overzicht van alle op de Boelwerf gebouwde schepen en is er een filmavond in het najaar waar het boek wordt voorgesteld.
Verder werkt de vereniging aan een toekomst voor het oceanografische schip Belgica dat binnenkort uit de vaart gaat. Op Stoapel werkt ook mee aan het project ‘Scheepswerven in beeld’, een provinciaal initiatief rond de herinnering aan de scheepsbouw langs de Schelde. Elk jaar is er ook een uitstap, kijk voor meer info regelmatig op deze website of volg ons op Facebook.

Oxfam Wereldwinkel

Oxfam Wereldwinkel wil de boeren in het Zuiden helpen bij hun productie en verkoop en hen een behoorlijke prijs voor hun producten garanderen zodat zij fatsoenlijk kunnen leven, en hun kinderen een opleiding kunnen volgen. 

Een organisatie van Op Stoapel vzw i.s.m. Oxfam Wereldwinkel en het gemeentebestuur van Temse.


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button