Stem voor Belgica II

In oktober 2020 valt het doek over de huidige Belgica en wordt deze uit de vaart genomen om plaats te ruimen voor het nieuwe onderzoeksschip de Belgica. Net zoals haar illustere voorgangster zal de nieuwe Belgica onderzoeksdaden verrichten op internationale wateren, voornamelijk maar niet uitsluitend de Noordzee.

De Belgica onderzoekt niet alleen de kwaliteit van het water maar verricht ook wetenschappelijke metingen voor klimatologisch en biologisch onderzoek, het milieu, de visserij en marine ecosystemen.


De nieuwe Belgica zal uitgerust zijn met de nieuwste snufjes op het vlak van wetenschappelijk onderzoek en hiermee de rangen vervoegen van de zogeheten research vessels.

Omdat Op Stoapel begaan is met de scheepvaart en de scheepsbouw in het algemeen roept het haar leden en sympathisanten op om mee te stemmen voor de naam van de nieuwe Belgica, de Belgica II.

Hier kunnen jullie je stem uitbrengen: http://www.belspo.be/belspo/NewRV/contest_name_en.stm. Wij rekenen alvast op massale deelname voor de nieuwe naam van dit onderzoeksschip.

Ga naar deze pagina’ s voor meer informatie over de huidige Belgica.

https://opstoapel.org/maquette-belgica-in-ac-de-zaat/
https://opstoapel.org/rv-belgica-a962/
https://opstoapel.org/belgica-krijgt-opvolger-2020/


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button