Erfgoeddag 2019, een succes

Expo ‘Scheepsbouw in Temse, een terugblik’ lokt vele kijklustigen.

In het jaar dat het 25 jaar geleden is dat de Boelwerf in Temse haar deuren sloot pakte Op Stoapel uit met een expo over scheepsbouw in Temse. Op de Erfgoeddag op 28/4/2019 en in het weekeinde nadien bezochten meer dan 800 bezoekers de expo. Tellen we daar nog eens de 120 genodigden bij op de opening van de tentoonstelling op vrijdag 26/4 dan kunnen we stellen dat het Erfgoed van de scheepsbouw wel degelijk nog leeft in deze Scheldegemeente maar ook ver daarbuiten. Vocaal damestrio ‘Cor@cor’ en Chantykoor ‘Gaffeltuig’ zorgde voor een muzikale noot tijdens erfgoeddag;

Het was ook meteen de gelegenheid om het aankomende boek ‘Made in Belgium by Boelwerf’ over de bouwnummers te promoten. Voorintekenen kan nog steeds tot 30 augustus 2019. Ondertussen zitten we aan meer dan 150 voorintekenaars, waardoor dit project ook financieel meer gedragen wordt. Bedankt!

Wie de tentoonstelling gemist heeft kan een mini-versie ervan komen bewonderen op zondag 16 juni in AC De Zaat wanneer het evenement Hoogtij plaats heeft. Er worden dan 2 gegidste wandelingen georganiseerd om 11u en 14u met als thema de Boelwerf. De expo is open van 10u tot 17u.

Nog te vermelden is dat enkele waardevolle stukken uit onze collectie zijn uitgeleend aan het kunstforum van De Koolputten in Hamme. Coördinatoren Freddy Huylenbroeck en Jef Moutan stelde er de expositie ‘De lokroep van het water ‘ samen met o.a schilderwerken van Eugeen Van Mieghem. Absoluut aan te raden. Alle info op de website van De Koolputten.

Foto’s en tekst: Lieven Muësen


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button