16 juni: Hoogtij, feest in de Scheldevallei

Boelwerf parcours, gegidste wandeling door Op Stoapel vzw

25 jaar geleden sloot de laatste grote zeescheepswerf van België, Boelwerf, haar deuren. Ondertussen zijn de terreinen omgevormd tot woon- en KMO zone ‘De Zaat’. Een beschermde torenkraan is één van de weinige tastbare herinneringen aan deze roemrijke periode. Op Stoapel vzw organiseert al meer dan 10 jaar evenementen om het erfgoed van de scheepsbouw in de kijker te zetten. 

Schip in de steigers op de langshelling in de jaren 50, klaar voor de doopplechtigheid


Tijdens Hoogtij kan je deelnemen aan een wandeling begeleid door voormalige scheepsbouwers. Deze wandeling start in AC De Zaat waar heel wat maquettes staan opgesteld van schepen gebouwd op Boelwerf en waar Op Stoapel voor de gelegenheid een expo heeft ingericht. Duur van de wandeling ongeveer 2 uur. 

De wandelingen starten om 11u en 14u in AC De Zaat in Temse (Frans Boelplein 1, Temse) in zaal De Arcke op de vijfde verdieping. Na elke wandeling is er ook een korte theatervoorstelling van Code vzw. Zij brengen de Nederlandse versie van ‘Scalluvia te salutat’.
Inschrijven is niet nodig.

Verder kan je genieten van een drankje in zaal De Arcke war je een prachtig zicht hebt op De Schelde en site De Zaat. Je kan ook een miniversie van onze expo ‘Scheepsbouw in Temse, een terugblik’ bezoeken, ook de prachtige collectie van scheepsmaquettes is op deze dag open gesteld voor het publiek. Openingsuren van de expo en de maquettes zijn van 10u tot 17u.


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button