Aankomst Belgica II Zeebrugge

Na enkele tips over de aankomst van de nieuwe Belgica, hadden we het vertrek in Vigo Spanje en haar trip naar Zeebrugge gevolgd op Marine traffic. Maandag 13 december zou ze arriveren rond 9 uur volgens hun website.
Dus vroeg uit bed en naar Zeebrugge met een tussenstop in Zelzate collega Mack op te pikken.

Onze eerste stop was de zeedijk in Zeebrugge, in de verte lagen er schepen maar geen Belgica II te zien. Dan gingen we maar de haven in en hopelijk geraken we tot op het einde van de pier. Vroeger kon dit, maar nu is deze afgesloten. Dan zat er maar een ding op: naar het promenadeterras rijden aan het Visserskruis met zicht op de haven en de pier. Dit is vlakbij de marinebasis, haar toekomstige ligplaats.

Rond 9u gaf ze een eerste teken van leven. We zagen al een stuk van de brug in de verte.

Het was ons opgevallen dat er boven de brug nog een gedeelte was. Na wat rondvragen kregen we een antwoord. Dit is een uitkijkplaats om zeevogels te spotten en te tellen. Je moet het maar weten.


De man op onderstaande foto is een wetenschapper die zal werken op de nieuwe Belgica. Zijn vader stond naast ons te filmen en hij heeft ook nog gevaren op schepen gebouwd bij Boelwerf zoals o.a. de Godetia en de
fregatten.

Lees meer informatie en de specificaties van de Belgica II.

Lees meer over de verschillende schepen die Belgica noemde.

Lees ook een verslag van het afscheid van de oude Belgica die op de Boelwerf gebouwd werd.auteur: Eddy Van Grevelinge

 Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button