Boelwerf-Temse

Voordracht Boelwerf ’t Achterpoortje Temse 3/10

Op dinsdag 3 oktober gaf Op Stoapel een uiteenzetting over de geschiedenis van de Boelwerf in ’t Achterpoortje. Dit is een dienstencentrum van het OCMW in Temse.

Op Stoapel geeft regelmatig voordrachten en/of gegidste wandelingen over de voormalige scheepswerf en kan een programma opstellen op maat. Meer info vind je hier.

Programma

In het achterpoortje gaf voorzitter Lieven Muësen een korte historische schets van de Boelwerf geven.  Nadien werd er verder gegaan met het tonen van een film opgenomen in WZC De Reiger begin dit jaar. Ter gelegenheid van Erfgoeddag 2017, (thema zorg), werden hier verschillende getuigenissen opgenomen.

Eén van de onderwerpen die aan bod kwamen was werftaal en bijnamen op de werf. Hiermee gingen Eddy Van Grevelinge, Mack Riské en Marc Hauman aan de slag. De tekst die hieruit voortvloeide met begeleidende beelden werd voorgelezen door Eddy Van Grevelinge, Eddy Hauman verzorgde de Keynote presentatie.

 

 

getuigenissen-Boelwerf

Film met getuigenissen Boelwerf.

Ten slotte was er een nabespreking met vrijwilligers die nog op de Boelwerf hebben gewerkt. Zo ontdekten we dat bijna alle aanwezigen nog gewerkt hebben op de Boelwerf. Vele herinneringen kwamen naar boven.

getuigenissen-Boelwerf

Jean Van Gorp en Gaston Derkinderen tijdens Erfgoeddag 2017. 2 tekenaars van de Boelwerf die getuigden van hoe het vroeger was op de werf.

MOOIE HERINNERINGEN

De opkomst was eerder schaars, mede door de defecte liften in het woonzorgcentrum, waardoor een aantal minder mobiele mensen er niet geraakten. Even was er sprake om het uit te stellen maar gezien het engagement van verschillende bestuursleden lieten we het toch doorgaan. Na een ultieme oproep via deze website kwam er toch nog wat extra volk langs en beleefden we alsnog een fijne namiddag. De formule bleek aan te slaan, we hopen dan ook dit te kunnen herhalen. We danken Pascale en Kaat van ’t Achterpoortje om Op Stoapel te vragen.


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button