Positieve reacties op de tentoonstelling

woensdag 25 augustus 2021

Na 8 weken zijn we heel tevreden met de meer dan 700 bezoekers voor onze tentoonstelling. We kregen zelfs bezoekers uit Nederland over de vloer. Er hebben ook al 47 kinderen de zoektocht van Schatten van Vlieg gedaan. Hier is ook hartverwarmend dat heel wat mensen archiefstukken meebrengen en aan onze vzw schenken.

Je kan nog langskomen tot zondag 26 september. De tentoonstelling is vrij toegankelijk elke zaterdag van 14 tot 18u, zondag van 10 tot 12u en 14 tot 18u.

500e bezoeker

Zondag 8 augustus verwelkomde we de 500e bezoeker. Het was Annie Muys, de echtgenote van Raoul Derkinderen. Hij was bekend op de Boelwerf als de man van de veiligheid. Annie werd in de bloemetjes gezet door Burgemeester Luc De Ryck, voorzitter Eddy Van Grevelinge, de Raad van bestuur van Op Stoapel en Diana Coppens. Enkele kunstwerken van Diana die geïnspireerd zijn op de kraan kan je ook bekijken op de tentoonstelling.

Annie Muys en echtgenote van Raoul Derkinderen waren onze 500e bezoeker

Reactie in ons gastenboek

We hebben in ons gastenboek al heel wat leuke berichten ontvangen. Hieronder een korte bloemlezing:

Felicitaties voor deze mooie en zeer interessante tentoonstelling. Bedankt ook voor de persoonlijke uitleg!

Famielie Cabrejos – Van Raemdonck

Dikke proficiat, Prachtige tentoonstelling. Alles komt aan bod, roept bij mij vele herinneringen op. Met Schatten van Vlieg maakt het voor de jeugd ook interessant en leerrijk! Doe zo voort.

Louis Van Raemdonck

Een mooie tentoonstelling van een mooie industrietak.

Rudy Bredael

Knap gedaan. Mooie herinneringen aan tijden waar we nog schepen bouwden in België.

Gisele Maes

Ons dynamisch team staat elk weekend klaar!

Wandelingen rond Boelwerf 

  • Centrumwandeling met bezoek aan AC De Zaat door Toerisme Temse op zondag 12 september, vertrek om 14u aan het Toeristisch Infokantoor (Markt 1). Ontdek markante plaatsen met een knipoog naar de Boelwerfgeschiedenis en bezoek het Administratief Centrum De Zaat waar heel wat curiosa m.b.t. de Boelwerf te zien zijn.
  • Boelwandeling door Op Stoapel op zaterdag 28 augustus en 25 september, vertrek om 14u aan AC De Zaat (Frans Boelplein 1). Je maakt een wandeling over de voormalige Boelwerfsite en ontdekt relicten van het scheepswerfverleden in Temse. Reservatie verplicht via toerisme@temse.be, 03 710 12 00. Andere data/uren mogelijk op afspraak. Het maximum aantal deelnemers wordt bepaald volgens de geldende coronamaatregelen.

Copyright Foto’s: Erwin De MeirleirCopyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button