Tentoonstelling de zaat blaast

ZOMERTENTOONSTELLING DE ZAAT BLAAST – LEVEN EN WERKEN OP DE BOELWERF

Erfgoedvereniging Op Stoapel belicht de geschiedenis van 165 jaar scheepsbouw in Temse met aandacht voor de mens, de Zaatman. Aan de hand van foto’s, beeld- en geluidsfragmenten, objecten (o.a. gereedschap), tekst en uitleg… wordt Boelwerf opnieuw tot leven gewekt.

Expo vrij toegankelijk van 3/7 tot 26/9, op zaterdag van 14-18 u., op zondag van 10-12 u. en 14-18 u.

Naast deze zomertentoonstelling organiseert Op Stoapel i.s.m. het gemeentebestuur, Toerisme Temse, de Academie Temse en het Gemeentemuseum bijkomende activiteiten m.b.t. Boelwerf:

HET MUSEUM : OOK VOOR KINDEREN

Speelse opdrachten wijzen je de weg naar de schat van Vlieg en laten je kennismaken met de verschillende beroepen op de Boelwerf! Benieuwd? Zet je speurneus op en ga op schattenjacht in het Gemeentemuseum! Ook in de Bib en het Scheldepark kan je op zoek gaan naar een Schat van Vlieg!

MINITENTOONSTELLING ACADEMIE TEMSE

De laureaten van de jaarlijkse Jos Hoste tekenwedstrijd etaleren hun werken. Bewonder ook enkele artistieke scheepsmaquettes. Anna en Hanne van de klas van juf Suzan Sterckx maakte het fictieve schip de “Hanna“. De leerlingen van Gino Dobbelaer maakten ook gigantische schip: “de Lesten Booët“.

GEGIDSTE WANDELINGEN ROND BOELWERF  (2 km / buggy- en rolstoelvriendelijk)

CENTRUMWANDELING MET BEZOEK AAN AC DE ZAAT – DOOR TOERISME TEMSE

Op zondag 11/7, 8/8 en 12/9, vertrek om 14 u. aan het Toeristisch Infokantoor (Markt 1)

Ontdek markante plaatsen met een knipoog naar de Boelwerfgeschiedenis en bezoek het Administratief Centrum De Zaat waar heel wat curiosa m.b.t. de Boelwerf te zien zijn.

BOELWANDELING – DOOR OP STOAPEL VZW

Op zaterdag 24/7, 28/8 en 25/9, vertrek om 14 u. aan AC De Zaat (Frans Boelplein 1)

Je maakt een wandeling over de voormalige Boelwerfsite en ontdekt relicten van het scheepswerfverleden in Temse. 

Reservatie wandelingen verplicht: toerisme@temse.be, 03 710 12 00 Andere data/uren mogelijk op afspraak. Het maximum aantal deelnemers wordt bepaald volgens de geldende coronamaatregelen.Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button