Nieuwjaarsreceptie Op Stoapel 2024

 

Onze artikels op de website en de posts op Facebook worden altijd enthousiast gelezen door jullie, maar er gaat toch niets boven nog eens bij te praten van mens tot mens. Op zaterdag 13 januari 2024 hadden we weer afspraak in AC De Zaat voor onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Naast het jaaroverzicht door onze voorzitter Eddy Van Grevelinge kregen we ook het financieel overzicht van onze penningmeester Theo Baecke.

De zwaarste financiële kost in 2023 kwam er bij de komst van de Bernisse, de brandstof bereikte net op dat moment een piekprijs. Gelukkig konden we rekenen op 181 leden die toen al hun lidgeld betaald hadden (onder wie verrassend veel ereleden – waarvoor dank!).

Eric Bauwelinck zorgde voor de inleiding van alle sprekers en leerde ons, dankzij zijn gevoel voor taal, dat een schip altijd vrouwelijk is. Paul Bertolo kondigde de uitstap aan met Op Stoapel naar Ouwerkerk-Zierikzee op 4 mei 2024. Meer uitleg volgt nog.

Tenslotte kwam ook Lieve Truyman een stand van zaken geven over de kraan. Wil je trouwens dit jaar ook genieten van een belastingsvoordeel? Je kan ook in 2024 opnieuw deelnemen aan de crowdfunding. Link: https://opstoapel.org/boelwerfkraan-blijft-staan/

Ondertussen konden we dankzij het team van de Wereldwinkel genieten van een glaasje. We plaatsen op onze nieuwjaarsreceptie ook nog even de aandacht op het boek Boelwerf in beeld dat terug zal gedrukt worden via de provincie. Al een honderdtal mensen hebben hun exemplaar al besteld.

Link: https://opstoapel.org/boek-boelwerf-in-beeld/

Naast de aanwezigheid onze Burgemeester Hugo Maes en de gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen An Vervliet, was er ook een grote delegatie van de Bernisse aanwezig op onze receptie. 

En nog zovele helpers, ‘oude’ bekenden en sympathisanten …

 

 

 Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button