Film & theatervoorstelling Boelwerf 30/11 – 1/12

Zaterdag 30 november 20:15 en zondag 1 december 15:00u, Roxy Temse.
Kaarten kunnen besteld worden voor het cultuurcentrum Temse.

De scheepsbouw heeft veel betekend in de industriële geschiedenis van onze regio. Op 30 november 2019 is het exact 25 jaar geleden dat de laatste grote zeescheepswerf van België, Boelwerf, haar deuren sloot. Dankzij de inspanningen van Op Stoapel vzw, nu al meer dan 10 jaar actief, wordt de Boelwerf niet vergeten.

Eén van de initiatieven om het einde van Boelwerf te herdenken is het organiseren van een filmvoorstelling met historische beelden en recente getuigenissen van scheepsbouwers. Ook wordt er een stukje theater opgevoerd door Code vzw en zal Op Stoapel een humoristisch luikje over het leven van ‘De Zaatman’ brengen met typische werftaal en bijnamen gebruikt ook de scheepswerf. Zanger Marc Hauman zal enkele nummers brengen geïnspireerd door de Boelwerf. Gitarist Bert Van Reeth zorgt voor live muziek bij enkele stille films. Alles wordt deskundig aan elkaar gepraat door gewezen journalist en TV journaal presentator Eddy Allcock.


Naar aanleiding van 25 jaar einde Boelwerf zal op Stoapel op deze filmvoorstellingen ook het boek ‘Made in Belgium by Boelwerf’ aankondigen. Enkele fragmenten zullen reeds worden getoond. Dit boek zal op 11 januari officieel worden voorgesteld tijdens een boekvoorstelling op de nieuwjaarsreceptie van Op Stoapel vzw. Plaats van het gebeuren is wijnbar De Correctie, Cauwerburg 115, 9140 Temse, 14u. Het boek zal vanaf dan verkrijgbaar zijn bij Op Stoapel vzw. 


Dit evenement wordt georganiseerd i.s.m.het cultuurcentrum van Temse m.m.v. Code vzw.

Data: zaterdag 1 december 2019, 20u, zondag 1 december 2019, 15u. Duur: 2 uur met pauze van 20 min. Plaats: Roxy, Temse. Prijs: 8-7-6€


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button