Zomer vol watererfgoed

In deze zomer is er overal in Vlaanderen wel een festival, kermis of feest. Ook Op Stoapel kan je deze zomer her en der tegenkomen. We hebben samen met ander watererfgoedverenigingen een stand op onderstaande evenementen.

 

Weekend op de helling 12 & 13 september 2015 in Rupelmonde

Het Weekend Op De Helling is het nautische evenement van Tolerant dat op het tweede weekend van september (samen met Open Monumentendag) plaats vindt. Deze opendeurdagen worden gehouden in en rond de CNR-loods te Rupelmonde, aan de Schelde. Er zijn tal van randanimaties zoals vaartochtjes op de Schelde, demonstratie van de helling bij een tewaterlating, vlootparade, modelbouwboten en diverse andere nautische standen, werken van marineschilders, spannende kinderanimatie, demonstratie van oude ambachten, een schip al dan niet op stapel … Er is de Tolerantwinkel en natuurlijk ook een natje en een droogje.

Meer info kan je vinden op de site van Tolerant

 

Water-rAnt Antwerpen 25 – 26 – 27 september 2015 (MAS in Antwerpen)

Om het watererfgoed van de Antwerpse haven in de kijker te zetten, brengt Water-rAnt op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 meer dan 50 authentieke schepen naar het Bonaparte-, Willem- en Verbindingsdok. Water-rAnt haalt de scheepse tradities van vroeger naar boven. Duik onder in de wereld van de nautische kennis en vaardigheden. Bewonder authentieke schepen zoals de Oosterschelde, de Oosterster, de Hydrograaf en enkele stoomschepen of volg een educatief parcours waar je knopen legt en een kompas gebruikt. Er is zelfs de mogelijkheid om te roeien in het Willemdok. De verhalen van de bemanningen en het vakmanschap van de bouwers en restaurateurs creëren een gezellige en ongedwongen sfeer op ‘t Eilandje.

Meer info kan je vinden op de website www.water-rant.be of de Facebookpagina

 Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button