Pegasus-Tolerant-Rupelmonde

Weekend op de helling, Rupelmonde

Op 9 en 10 september was er weer ‘Weekend op de helling’, georganiseerd door onze vrienden van Tolerant vzw in Rupelmonde.

Dit jaar kon men ook effectief gaan varen met de mosselhengst Pegasus die vorig jaar plechtig tewatergelaten werd. Ook de Shantygroep Gaffeltuig gaf weer het beste van zichzelf.

Gaffeltuig-Tolerant

De stoere mannen van Gaffeltuig zingen uit volle borst.

Zoals de afgelopen jaren hielden we hier met Op Stoapel onze eerste Raad van bestuur na de zomer. Nadien presenteerde  Op Stoapel met een promotiestand haar werking aan het publiek. Dit jaar stond onze stand in het teken van archivering en het optekenen van mondelinge geschiedenis. We lichtten ook al een tipje van de sluier wat betreft het herdenkingsjaar 2019. Dan zal het 25 jaar geleden zijn dat de laatste grote zeescheepswerf van België, Boelwerf, definitief haar deuren sloot.

Programma

Het volledige programma in Rupelmonde zag er als volgt uit:

  • Plechtige kiellegging van ons volgend bouwnummer.
  • Tochtjes met de nieuwe mosselhengst Pegasus en met de heruitgeruste veerboot.
  • Optreden shantygroep Gaffeltuig.
  • Fototentoonstelling met als thema “De kil van Rupelmonde als binnenhaven”, als aanvulling op het 500-jarig bestaan van de getijdenmolen van onze gastgemeente.
  • De Modelbouwschool van Baasrode en Op Stoapel uit Temse waren te gast
  • Op zondag vertrokken de zeescouts vanaf de CNR site voor hun jaarlijkse roeitocht naar Antwerpen

    Klielleging-Tolerant

    Plechtige Kiellegging

Het was een blij weerzien met alle vrijwilligers van Tolerant. Het weer was deze keer een beetje wispelturig en dat had zijn impact op de publieksopkomst. De mosselen met frietjes waren weer om te smullen. Volgend jaar komen we niettemin graag terug.

 


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button