Op Stoapel-receptie

Geslaagde nieuwjaarsreceptie 2018

Alle  nieuwjaarsrecepties 2018 zijn inmiddels achter de rug. Traditiegetrouw hielden wij met Op Stoapel vzw onze nieuwjaarsreceptie het tweede weekend van januari, dit jaar op zaterdag 13 januari. Weerom een gezellig samenzijn in een gemoedelijke sfeer.

Vooraf was er onze jaarlijkse algemene vergadering waar het jaarverslag en de financiële jaarrekening van 2017 werden goedgekeurd. Kandidaat bestuurslid Mack Riské uit Zelzate werd officieel opgenomen in onze Raad van Bestuur. Welkom Mack!

AV-Op Stoapel-2018

Algemene vergadering Op Stoapel 2018

Daarna volgde een groepsfoto waarna we aanschoven voor de traditionele boterhammen met kop klaargemaakt door de dames. Dan in snel tempo naar De Correctie om ons klaar te maken voor  de nieuwjaarsreceptie, de ideale gelegenheid om onze leden te ontmoeten en hen een glas aan te bieden.  Natuurlijk kon men ook nu weer ons lokaal bezoeken ‘De stuurhut’ dat stilaan te klein aan het worden is want ons archief groeit aan.

.

We blikten terug op onze werking van 2017 en deden onze plannen voor 2018 uit de doeken  Ook de jaarlijkse reis werd voorgesteld. Inmiddels is de reis volzet. 2018 wordt een bijzonder jaar want Op Stoapel bestaat 10 jaar.

Een kleine tentoonstelling met affiches, flyers en persartikelen van 10 jaar werking illustreerde het palmares van onze vereniging. Er was ook aandacht voor de inventarisatie van ons archief. Enkele belangrijke stukken werden tentoongesteld zoals de ‘schriftjes’ van ingenieur Frank Van Dycke en een maquette van het laatste bouwnummer ‘Kemira Gas’.

We mochten meer dan 100 bezoekers noteren waaronder talrijke leden van het schepencollege zoals schepen van cultuur Lieve Truyman en burgemeester Luc De Ryck. Ook andere politici uit meerderheid en oppositie tekenden present. 2018 is uiteraard een verkiezingsjaar, neemt niet weg dat het goed is dat politici ons beter leren kennen. Op Stoapel vzw en de talrijk aanwezige leden vormen immers een belangrijk draagvlak om iets te doen met het erfgoed van de Boelwerf.

De sfeer was gemoedelijk en aangenaam, leuk om al de mensen nog eens de hand te kunnen schudden en hen te bedanken voor hun steun; We zitten nog steeds op een ledenaantal van rond de 150 en dat stemt ons tevreden. Zo kunnen we onze financiën beheersbaar houden de volgende jaren. Speciale dank aan Paul Bertolo, onze secretaris, die dit allemaal nauwgezet opvolgt.

Tenslotte ook een woordje van dank aan Patrick Steylaerts die ook dit jaar bereid was de receptie te sponseren.

Lieven Muësen

Foto’s: Eddy Hauman, Editietemse.beCopyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button