Van plaat tot schip

tentoonstelling VAN PLAAT TOT SCHIP

Erfgoeddag 26/04, laatste dag expo!

Een schip, of het nu op een rivier is of op zee, spreekt altijd tot de verbeelding. Het is het resultaat van zwaar werk in vaak gevaarlijke omstandigheden, in weer en wind, maar ook van finesse, creativiteit en innovatie. Teamwork ten top.

Niettegenstaande de definitieve sluiting van Boelwerf reeds twintig jaar achter ons ligt, stellen we een verhoogde belangstelling in het ‘Boel erfgoed’ vast. Dikwijls rijst hierbij de vraag: hoe verloopt de bouw van een schip precies? Met deze tentoonstelling willen we aan het grote publiek uitleggen hoe men tot zo’n prachtig eindproduct kwam. De knowhow van ex-werknemers stelt ons in staat om te reconstrueren hoe een schip werd gebouwd en welke afdelingen en beroepen er bestonden. Het is hun erfenis die we in deze tentoonstelling willen samenbrengen.

Tanker Hector Hawk in aanbouw,1959

Tanker Hector Hawk in aanbouw,1959

Een grote maquette van de scheepswerf vertelt het verhaal van de constructie van een schip. De Koninklijke Postzegel- & Erfgoedkring Temse illustreert het bouwproces met zijn collectie beeldmateriaal over Boelwerf. Verder is er een luik over de geschiedenis van de werf en is er een ’plannenwand’ als eerbetoon aan de tekenkamer. Ook tonen we recente getuigenissen van Boelmensen en  introduceren we een interactieve kwis.

maquette

Op 6 april (Scheldehappening) en 26 april (Erfgoeddag) is er ook gelegenheid om een drankje te nuttigen in praatcafé De Arcke en kan men alle maquettes van schepen gebouwd op Boelwerf vrij bezoeken in AC De Zaat.

Zondag 26 april (Erfgoeddag) van 10u tot 18u
Tussen 6 en 26 april openingsuren AC De Zaat, Frans Boelplein 1, Temse (
www.temse.be)Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button