Paul Geerts schenkt deel winst nieuw boek aan Op Stoapel

Paul Geerts is alom bekend als de tweede vader van Suske en Wiske. Hij werkte voor Vandersteen vanaf 1968 en maakte tussen 1972 en 2002 (tot zijn pensioen) maar liefst 125 Suske en Wiske-albums. Hij slaagde er niet alleen in de overgang Vandersteen – Geerts onopgemerkt te laten verlopen, bovendien dreef hij de oplage op van 100.000 naar 400.000 exemplaren. Na zijn stripjaren startte hij een tweede carrière als schilder, waarbij naast zijn landschappen bovenal zijn portretten furore maakten. Al doende, kwam ook zijn schrijftalent naar boven. Begonnen als strip met eigen helden als Mo, Jade en het draakje Plakapong, mondde het beeldverhaal uit in een geïllustreerde prozareeks.

Op zaterdag 4 december 2021 werd in Temse het 10de album voorgesteld: ‘Vijanden met stalen tanden’.

De voorstelling, georganiseerd volgens de coronaregels, werd bijgewoond door een 80-tal genodigden:

  • Paul Reichenbach, uitgeverij Pear Productions, Zwolle, gaf toelichting bij de figuur en het werk van Paul Geerts
  • Marc Geyens, schrijver, bracht een analyse van de prozareeks
  • burgemeester Luc De Ryck interviewde Paul Geerts en ging daarna nader in op zijn betekenis als beeldend kunstenaar en schrijver. De burgemeester weidde ook uit over het album ‘Tazuur en Tazijn’, zeg maar: Suske en Wiske in Temse.

Als altijd bij de voorstelling van een nieuw boek schonk Paul Geerts 1.000 euro aan een goed doel, in dit geval de erfgoedvereniging Op Stoapel uit Temse. Voorzitter Eddy Van Grevelinge nam de cheque in ontvangst en bedankte de auteur op zijn beurt met curiosa m.b.t. de Boelwerf.

De organisatie berustte bij het Gemeentebestuur en de Culturele Vereniging Spirit.

De geïllustreerde prozaboeken van Mo, Jade en Plakapong zijn tegen 15 euro verkrijgbaar via Pear Productions.

Auteur: Luc De RijckCopyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button