Opening fototentoonstelling Alex Suanet

Op vrijdag 1 juli ging de fototentoonstelling Boelwerf door de lens van Alex Suanet. van start.

De opening was een groot succes met maar liefst 136 genodigden. Het was de avond dat de Rode Duivels speelden op het Ek in Frankrijk. Er was ook het feest van de Vlaamse Gemeenschap op de markt van Temse.  Toch kozen er zoveel mensen om naar de tentoonstelling over het werk van Alex Suanet te gaan, wat wijst op een groot respect voor deze vorig jaar overleden fotograaf.

Veel kijklustigen op de opening

Veel kijklustigen op de opening

Na een verwelkoming van Romain Van Hautekerke (voorzitter beheerraad gemeentemuseum) schetste dr. Johan Dambruyne (rijksarchivaris Rijksarchief Beveren) op treffende wijze leven en werk van Alex Suanet. Burgemeester van Temse, Luc De Ryck, sprak lovende woorden voor de initiatiefnemers en voor de levenspartner van Alex, Jeanine De Vree. Zij stelde belangeloos foto’s en voorwerpen van Alex ter beschikking. We beseffen als mede-initiatiefnemer dat het voor haar emotioneel erg zwaar was dergelijke inspanningen te leveren zo kort na zijn dood.  We zijn dan ook erg blij dat ze erg opgetogen was met het resultaat.  Dankjewel Jeanine!.

Tentoonstelling Alex Suanet, attributen Alex

Attributen Alex ter beschikking gesteld door zijn levenspartner Jeanine De Vree.

Nadien volgde een receptie waar er gelegenheid was om de familie van Alex te ontmoeten en kennis te maken met mensen die Alex gekend hebben, waaronder veel ex-Boelmannen en -vrouwen. Op Stoapel vzw is trots een belangrijke bijdrage te hebben kunnen leveren aan deze expo en zorgt verder ook voor de technische opvolging van het verdere verloop. De tentoonstelling is nog te bezichtigen t.e.m. 25 september.

Alle info vind je hier (Klik op de banner hieronder of de link hierboven)

spandoek Alex

Iedereen welkom!

 


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button