Luchtfoto van Boelwerf

Op Stoapel blijft actief ondanks…

Corona slaat hard toe vandaag, maar sociale afstand is geen sociale isolatie. Dat geldt ook voor het verenigingsleven en met name voor de erfgoedvereniging Op Stoapel. Op onze Facebookpagina circuleerden deze week prachtige scans van Boelwerffoto’s die op deze manier terug tot leven kwamen alsof ze gisteren werden genomen. Dankzij het niet aflatend vrijwilligerswerk van onze leden blijft het scheepserfgoed ook op deze manier bewaard en gedeeld met mensen die de scheepvaartindustrie en in het bijzonder het Boelwerfgoed nog altijd een warm hart toedragen. Digitalisering van het erfgoed is een van de manieren om dit belangrijke werk verder te zetten. Op deze wijze kan deze ooit zo machtige scheepswerf die het kloppend hart was van Temse en van vele gezinnen in Vlaanderen haar waardevolle nalatenschap verderzetten.

Op Stoapel wenst haar leden en hun families veel moed en sterkte in deze moeilijke periode die voor ons ligt. Weet dat er een periode voor en een periode na Corona is en dat wij er nadien ook zullen zijn voor iedereen die gelooft in onze missie om dit scheepserfgoed voor altijd te bewaren en te koesteren.

Eric Bauwelinck, vice-voorzitter vzw Op StoapelCopyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button