Op Stoapel-Hellevoetsluis

Op stap met Op Stoapel 2017 – Strepy (programma)

Dit jaar gaat Op Stoapel voor haar jaarlijkse uitstap met haar leden naar Wallonië-Plateau du Hainaut. Op 1 april bezoeken we de kablellift van Strépy/Thieu en het Hellend vlak van Ronquières.

Het zijn indrukwekkende kunstwerken die een enorm belang hebben/hadden voor de ontwikkeling van het transport op de binnenwateren in  Wallonië.

Meer details en wat achtergrondinfo van onze reisleider Paul Bertolo:
Achtergrondinfo Reis Wallonië 2017

Programma

 • Opstap/vertrek Temse thv Taverne Temsica, Wilfordkaai 08h30
 • Via N16 , A12, R0, E19 naar kabellift van Strépy/Thieu.
  Met een toeristisch treintje rijden we vandaar naar de hydraulische lift N°3 waar we met gids de machinekamer bezoeken en reizen we per boot terug naar de kabellift van Strépy/Thieu met versassing/passage van hydraulische lift N°4 onderweg, een unieke ervaring met appreciatie voor wat voor uitzonderlijke kunstwerken de hydraulische liften van toen wel waren. Commentaar wordt verzorgd in het Nederlands door medewerkers van de Bateau-Mouche.
  Tijdsbestek: 10h00 – 12h30

  Hydraulische lift N°3-Strépy

  Hydraulische lift N°3

  Scheepslift Strépy/Thieu

  Scheepslift Strépy/Thieu

   

 • Rond de middag kan democratisch geluncht worden in de Cafetaria van de kabellift: Er is keuze tussen een koude schotel van vlees of vis (à € 17/pp) of 3 broodjes met soep (à € 12/pp). Dranken niet inbegrepen.
  Tijdsbestek: 12h30 tot 14h00
 • Rond 14h00 kunnen we dan de kabellift van Strépy/Thieu bezoeken en worden we getrakteerd op het spektakelparcours “land van uitblinkers” met vertoning van film van hoe het allemaal tot stand is gekomen en de redenen daartoe. Commentaar wordt verzorgd in het Nederlands door medewerkers van de lift.
  Tijdsbestek: 14h00-16h00
 • Om 16h00 reizen we af naar en voor een bezoek aan het Hellend Vlak van Ronquières waar ons het spektakelparcours wacht “een boot, een  leven” (gewijd aan de binnenvaart en de werking van het hellend vlak) met vertoning van een film + bezoek aan de panorama toren van 150m hoog. Commentaar wordt verzorgd in het Nederlands door medewerkers van het Hellend Vlak .
  Tijdsbestek: 16h30-183h0

  Hellend vlak-Ronquières

  Het hellend vlak van Ronquières

 • Retour Temse 20h00/20h30

Prijssetting

leden € 38/pp , niet leden € 43/pp exclusief lunch, inclusief lunch al naargelang koude schotel (vis of vlees) of soep + € 17 of € 12 dus leden koude schotel € 55/pp, soep € 50/pp; niet-leden koude schotel € 60/pp; soep € 55/pp.

Aangezien het door Voies d’Eau du Hainaut aangeboden programma voor 60 plussers een reductie bevat gelieve bij inschrijving uw geboortejaar te vermelden. Bij overschrijving tevens vermelden welke keuze van lunchpakket u verkiest (niet verplicht).

Inschrijven kan vanaf nu door overmaking van de door u gekozen formule op rekening van Op Stoapel IBAN BE46 7370 3974 0236 samen met een mailtje of telefoon aan bertolopaul@gmail.com of 0496 12 24 03. Afsluiten van de inschrijvingen doen we op 17 maart 2017

NU MAAR DUIMEN VOOR GOED WEER.


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button