Op stap met Op Stoapel 2022 – Boottocht (programma)

Na lang wachten is het eindelijk zo ver. Op zaterdag 2 april gaan we weer “Op stap met Op Stoapel”. We varen vanuit Temse met Rivertours voor een boeiende boottocht. Inschrijven kan aan de prijs van € 55 voor leden, € 60 voor niet-leden, inclusief drankje en broodjesmaaltijd aan boord. Inschrijven bij bertolopaul@gmail.com of via 0496122403

Het programma

  • We vertrekken vanop de Wilfordkade in Temse om 9:00u met de Verdi. Let op want de parking op de Wilfordkaai is betalend, maar er is ook gratis parking achter het Administratief Centrum De Zaat of in de buurt van het station of het zwembad.
  • We varen met gunstige tij stroomafwaarts richting Antwerpen. We keren om na een bezoek aan het Deurganckdok waar ook reuzecontainerschepen aanmeren. De Kieldrechtsluis is nog steeds de grootste zeesluis van Europa (wat de Nederlanders ook zeggen). Ondertussen kunnen we genieten van een broodjesmaaltijd inclusief drankje (3 bonnetjes). Er zal een assortiment van belegde broodjes zijn (3/pp): ham en kaas, kip-curry-kaas en ham, zalm-krab of tonijnsla. Meer drank is aan boord cash te betalen. Er zal een drankmenu uithangen waarop je verneemt wat er met de drie bonnetjes kan verkregen worden.
  • Daarna varen we met gunstig tij stroomopwaarts richting Temse en leggen we om 14:00u aan op de NSW scheepswerf in Rupelmonde voor een kort bezoek, kwestie van aan den lijve te ondervinden wat een scheepswerf voorstelt.
  • Vervolgens steken we over naar de Rupelmonding om te versassen via de nu al niet meer zo nieuwe Zeesluis van Wintam, dit om een versassing rond 14:45u aan den lijve mee te maken. Zo komen we op het Zeekanaal naar Brussel. Dit kanaal werd in gebruik genomen in 1561, ja u leest het goed. We keren om en komen terug op de Schelde terecht. Indien de versassing binnen dit tijdsbestek niet mogelijk zou zijn (handelsscheepsvaart gaat voor) dan varen we de Rupel op en af tot voor de spoorwegbrug in Boom.
  • Na het Zeekanaal of de Rupel zetten we koers richting Benedenschelde en passeren stroomopwaarts varende Temse naar Sint-Amands (17:30u).
  • Het is dan nog een 30 minuten varen naar Temse waar we verwachten aan te komen rond 18:00u en dan neemt onze Rievercruise een einde.

Het hoeft geen betoog dat er onderweg 1001 dingen te zien zijn. Twijfel je nog? Bij een riviercruise is er aardig wat meer “ademruimte” ten opzichte van een uren-durende busrit.

Gelieve bij inschrijving al meteen over te schrijven op BE46 7370 3974 0236 van Op Stoapel. Leden betalen € 55, niet-leden € 60.

We duimen mee voor een zonnige dag op 2 april.

Tot ziens aan boord van de Verdi.

De Verdi vaart richting Temse (Copyright Bert Bauwelinck)


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button