Knutselen aan ons archief

Gedurende de maanden juli, augustus en september hebben onze twee bestuursleden Mack en Hugo bewezen uit welk hout ze gesneden zijn. Ze hebben onze oude ondervloer geherwaardeerd tot opslagrekken voor ons archief.

Omdat we de laatste jaren veel materiaal niet meer op een doorzichtige en georganiseerde manier gestockeerd hadden, broedde het idee om grote kuis te houden in het opbergvertrek van ons lokaal “De Stuurhut”. De Stuurhut is onze  houten chalet, opgetrokken in een grote opslagloods van het bedrijf Belgomine aan Cauwerburg.

Toen de ondervloer van ons lokaal beschadigd werd door water, heeft onze huisbaas die vervangen. Ook de buitenkant van de chalet werd aangepast zodat er geen water meer onder kon lopen. Toen kwam de vraag wat we konden doen met de oude platen. Omdat wij veel kunnen gebruiken was het rap geregeld! We lieten de vloerpanelen drogen om ze te kunnen hergebruiken.

Na al het uitdenken, zagen, frezen, boren, aanpassen en herdenken, kwam wat gewezen scheepbouwers doen: maatwerk.

Het resultaat mag gezien worden. Nu gaan we verder met inventariseren. Zo weten we wat waar te vinden is. We bekijken ook wat we zelf kunnen bijhouden en wat we ter bewaring geven aan het Rijksarchief van Beveren.

Bedankt Hugo en Mack!


Tagged: ,


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button