Zaarblaadjes, belangrijke info over de scheepswerf

Informatieblad De Zaat

Digitaliseren

Sinds een paar maanden is Rudi Scheers, ook de drijvende kracht achter onze blog alle informatieblaadjes ‘De Zaat’ aan het digitaliseren. Hij stoot hierbij regelmatig op mooie berichten die je regelmatig op de facebook of blog kan lezen.

Meer info

Op 6 januari 1978 verscheen het eerste nummer van De Zaat, een wekelijks informatieblad voor medewerkers van de Boelwerf. De directie wou hiermee de samenwerking bevorderen door beter en meer te informeren. De stijl was luchtig en toegankelijk om ook familieleden meer te betrekken bij het leven op de werf. Het blad heeft meer dan 10 jaar bestaan en verschaft ons na zoveel jaren een schat aan informatie over het reilen en zeilen van Boelwerf en gans het sociaal leven daaromheen. Op bedrijfsvlak werd er bericht over de ondernemersraad en veiligheidscomité, medische tips, proefvaarten, tewaterlatingen, opleidingen, technische info, en nog veel meer.. Zo lezen we over de brug van Vilvoorde en de bijdrage die Boelwerf daaraan geleverd heeft. Boelwerf was dus meer dan alleen een scheepswerf.
Personalia werden uitvoerig belicht: in dienst, op pensioen, overlijdens, gezinsleven, … Leuk waren ook de wekelijkse menu’s van bedrijfsrestaurant Den Esch. Er was veel aandacht voor hobby’s en sport. Boelwerf had topsporters onder haar werknemers zoals Chris Soetewey (hoogspringen) en Jan Bogaert (wielrennen). De Boelcross was tot ver in de omtrek bekend. Boelwerf had een eigen voetbalploeg (FC Boel) en organiseerde een voetbaltornooi met als inzet De Gouden Boelschoen. Ooit al gehoord van De Elecon-Girls, een voetbalploeg bestaande uit vrouwen en dochters van elektriciens uit den onderhoud? Wie kent er nog kegelclub De Boelkwakkels, vissersclub De Boel Sportvissers, volleybalclub OAP (onderhoud altijd paraat) en Foto- en Diakring Boelwerf?
Je kan je inbeelden dat het ‘Zoatbladje’ voor Op Stoapel een belangrijke informatiebron is om haar project Verankerd gestalte te geven.Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button