Herdenkingsjaar mooi afgesloten

Op 2 november herdachten we de overleden scheepsbouwers aan het beeld de Zaatman. In het weekeinde van 30/11 en 1/12/2019 sloten we een druk jaar af in theaterzaal de Roxy waarin de herdenking van 25 jaar einde Boelwerf, centraal stond.

De filmvoorstelling die we oorspronkelijk in gedachten hadden was uitgegroeid tot een gevarieerd programma met theater en livemuziek. 370 mensen kwamen kijken wat meer was dan verhoopt. Na afloop veel warme reacties, blije en contente mensen die waarderen wat we al meer dan 10 jaar trachten te doen in Temse. De Zaatman eren en het erfgoed van de Boelwerf koesteren zodat men niet vergeet wat hier ooit was.  
Dank aan allen die hieraan meewerkten!

De bijeenkomst op allerzielen aan het beeld De Zaatman in Temse was een eerbetoon aan alle overleden scheepsbouwers in onze regio. Na een stormachtige en regenachtige ochtend klaarde de lucht op en kwam de zon zelfs even piepen. Uiteindelijk waren we toch met een mooie groep voor dit herdenkingsmoment.
Een tekst werd voorgelezen en een krans werd neergelegd aan het beeld. Nadien konden de aanwezigen genieten van een warm drankje. Een initatief dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Foto’ s: Paul Bertolo en Lieven Muësen
Tekst: Lieven Muësen


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button