Fotowand bij Steylaerts

Regelmatig bereikt ons de vraag naar foto’s van de voormalige scheepsbouwactiviteit in Temse. Probleem is dat de diverse archieven beschikken over meer dan 60.000 foto’s. Hoe begin je daaraan? Het Boelwerfarchief in Temse en het Boelwerfarchief van het Rijksarchief van Beveren zijn de voornaamste bronnen. Ook Op Stoapel vzw. heeft een eigen archief van foto’s voornamelijk bekomen van particulieren. Slechts een fractie van de foto’s is reeds gedigitaliseerd en daar vinden we een mooie staalkaart van in het boek ‘Boelwerf in beeld’ van Johan Dambruyne. Aangevuld met selecties die wij als Op Stoapel reeds hadden gemaakt voor expo’ s en evenementen hebben we toch al een mooi overzicht ter beschikking.

Ruim een maand geleden vroeg Patrick Steylaerts ons een mooie selectie van foto’s bijeen te zoeken om de nieuwe winkel van Steylaerts  vroeger Troubleyn,  in Temse (TTS) te verfraaien. er was haast bij want op 23 september zou de winkel plechtig geopend worden. Dat ondernemers interesse tonen voor industriële geschiedenis van de scheepsbouw hier in Temse juichen we toe. Het is tenslotte een originele manier om een ruim publiek te bereiken. Daarom zijn we snel tot een goede samenwerking gekomen en is er een prachtige fotowand gerealiseerd.

Tegels te koop, fotowand helaas niet

Tegels te koop, fotowand helaas niet

Veel schoon volk op de opening van Steylaerts

Veel schoon volk op de opening van Steylaerts

We hebben hiervoor alle archieven gecontacteerd en de voormalige fotografen of hun erfgenamen. Zij werden ook telkens vermeld bij de foto’s.  Wij willen onze dank uitspreken omdat ze belangeloos hun goedkeuringen wilden geven. Op Stoapel leverde ook tekst en uitleg bij de foto’s. Het resultaat mag er zijn. Ga gerust eens langs bij Steylaerts. Er zijn ook attributen in de prachtige winkel geplaatst die refereren naar de scheepsbouw.

Meteen als je binnenkomt valt je blik op de foto's van Boelwerf

Meteen als je binnenkomt valt je blik op de foto’s van Boelwerf


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button