Erfgoeddag “RITUELEN” 2016

Een druilerige natte winderige zondag, iedereen had toch wat zorgen over hoe het zou gaan, zeker met drie geplande wandelingen, die werden geggids door prima geïnformeerde gidsen. De zorgen bleken ongegrond want na de eerste bezoekers draaide de sfeer onmiddelijk om. Zeker beneden waar er al druk geoefend werd met het af laten lopen van het schip.

Een helling nagebouwd door Eddy

Een helling nagebouwd door Eddy

Een stuk vakmanschap en vindingrijkheid zoals te zien is om  een stapelloop zo duidelijk mogelijk te maken. Geslaagd zonder meer

Trots zoals vroeger

Trots zoals vroeger

Zoals gebruikelijk was bar ‘De Arcke’, omgedoopt tot Boelcafé, op het vijfde verdieping ook open, en kon men genieten van een drankje. De maquette met de foto’s en een video waren daar te bekijken.

DSC_0183

 

Ook de gebruikelijk stand waar men allerlei informatie kon opvragen en verkrijgen was aanwezig.  Nu ook met de dvd met de werfkrantjes en een “mok” met het logo van onze vereniging op, waren te koop als steun voor onkosten en voor volgende projecten.

Informatiebalie.

Informatiebalie.

Maar de wandelingen waren de belangrijkste buitenactiviteit en met het uitzonderlijk wisselvallig weer avontuurlijk.

De vaarvlaggen.

De vaarvlaggen.

Het gidsen begon met het invullen van de kaarten dan naar beneden, waar men na een korte uitleg over de geschiedenis van de werf, langs de kaartenbak om, buiten de juiste vlag werd opgehangen. Zo ging het dan verder over de site “De zaat”

 

Een korte impressie van een van de drie wandelingen.

Een van de gidsen is uitleg aan het geven aan de moedige wadelaars.

Een van de gidsen is uitleg aan het geven aan de moedige wandelaars.

 

Feestelijke en mooie dag besluiten met vlaggen.Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button