Foto Sombeke Boelwerf - Coiffure Joêlle - Temse

Coiffure Joëlle – foto Jimmy Hemelaer

Na de firma Steylaerts deed ook Coiffure Joëlle, op het Georges Van Damme plein, beroep op Op Stoapel vzw om hun nieuwe zaak in te richten.

Zaakvoerders Joëlle Heirwegh en Ivan Franckaert zochten een mooie grote foto met voldoende resolutie en kwamen bij ons aankloppen. Wij stelden een aantal foto’s voor. Eén van de wanden is getooid met een reuze-afbeelding van een schip in aanbouw op de toenmalige Boelwerf. Het betreft een foto van Boelwerffotograaf Jimmy Hemelaer van de Sombeke, een LPG tanker gebouwd in 1990 BN 1533. Jimmy schonk enkele jaren geleden zijn gedigitaliseerde foto archief aan Op Stoapel vzw en wij brachten het op ons beurt naar het rijksarchief in Beveren waar het nu professioneel wordt bewaard en ontsloten.

Foto Sombeke Boelwerf - Jimmy Hemelaer - Coiffure Joêlle - Temse

Foto Sombeke Boelwerf van Jimmy Hemelaer bij Coiffure Joêlle in Temse. ©Kurt Vermeir

De firma Coiffure Joëlle bedankt Jimmy om de foto te mogen gebruiken.

Jimmy Hemelaer

Dit jaar organiseerden we een tentoonstelling rond Alex Suanet. Hij was natuurlijk niet de enige fotograaf die werkzaam was op Boelwerf. Alex was hoofd van de fotodienst van Boelwerf en ging op pensioen in 1987 na bijna 40 jaar dienst. Nadien werden foto-opdrachten uitbesteed aan freelance fotografen zoals Jimmy Hemelaer, werkzaam op de Boelwerf sinds 1962, eerst als monteerder nadien als brigadier op de afdeling kwaliteitscontrole. Jimmy was een adept van de kleurenfotografie terwijl Alex voornamelijk in zwart-wit fotografeerde. Beiden getuigen van een geweldige feeling voor compositie en vakmanschap maar met elk hun eigen karakter. Ook van Jimmy staan er verschillende foto’s in het fotoboek ‘Boelwerf in beeld’ nog steeds te verkrijgen bij Op Stoapel.

Met dank aan editie Temse  en Kurt Vermeir voor de foto’s


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button