Canvas Roxy

Boelwerf op Canvas

Op dinsdag 24 maart en woensdag 25 maart kon je op Canvas kijken naar De Werkende Mens over teamwerk met ondermeer werknemers van Boelwerf. De Werkende Mens is een zesdelige documentaire reeks van telkens 50 minuten over de Vlaming en zijn werk. De eerste aflevering werd uitgezonden op 24 februari. Er komen in de zes afleveringen verschillende facetten van de mens en zijn werk aan bod. Eén facet daarvan is teamwerk. Voor dit onderwerp kwamen de programmamakers al snel bij de grote industrieën van ons land zoals uiteraard scheepsbouw.

Op Stoapel had in september vorig jaar op vraag van Canvas, een twintigtal ex-werknemers van de Boelwerf samengebracht in theaterzaal Roxy. De Boelmannen en -vrouwen  werden geïnterviewd met archiefbeelden van de Boelwerf (en andere scheepswerven) op de achtergrond, Na dit ‘groep’ interview werden verschillende onder hen ook individueel bevraagd . Op Stoapel zal het gedeelte over de scheepsbouw in de toekomst vertonen op haar evenementen .

Samenkomst Boemannen en -vrouwen voor Canvas

Samenkomst Boelmannen en -vrouwen voor Canvas

Kamil D' Hanis voor de micro in zaal Roxy

Kamil D’ Hanis voor de micro in zaal Roxy

 

Regisseur Lode Desmet wenst namens Canvas iedereen uitdrukkelijk te bedanken die meewerkten aan dit programma.

Er loopt trouwens parallel nog een project van een aantal studenten aan het RITS die ook een documentaire aan het maken zijn over de Boelwerf (lees hier meer). Dit project zou eind april afgerond worden.

Meer info over het programma De Werkende Mens kan je vinden op:

http://www.canvas.be/programmas/de-werkende-mens/

De werkende mens kreeg onlangs de prijs voor beste Vlaamse documentaire op het Docville festival in Leuven.


Tagged:


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button