Boelwerf door de lens van Alex Suanet (1922-2015)

Fototentoonstelling met werk van Boelwerf fotograaf Alex Suanet

Een jaar geleden overleed Alex Suanet. We kennen hem vooral als fotograaf van de voormalige scheepswerf Boelwerf. Als eerbetoon organiseren Op Stoapel vzw, De Koninklijke Postzegel-en Erfgoedkring Temse, Anders 23 en de Beheerraad van het Gemeentemuseum van Temse, een fototentoonstelling met zijn beste werk.

Boelwerf door de lens van Alex Suanet

Het belang van de fotografie voor een groot bedrijf als Boelwerf wordt belicht evenals de rol van de fotodienst die onder leiding stond van Alex Suanet. Er zijn fotoreeksen van Alex te bekijken van Boelwerf nog door hem zelf geselecteerd. Verder zullen er ook kunstfoto’ s te zien zijn van Alex die hij maakte in zijn vrije tijd. Er wordt ook aandacht geschonken aan het verenigingsleven waarin Alex actief was en zijn rol  in het gemeentemuseum waar hij actief lid was.. We denken hierbij ondermeer aan het ontwerpen van logo’s en affiches.

Alex Suanet in de fotostudio van Boelwerf

Alex Suanet in de fotostudio van Boelwerf

Een tijdje geleden verscheen het boek ‘Boelwerf in beeld’ met heel wat foto’s van Alex. In 2014 werd het boek van Johan Dambruyne voorgesteld op de erfgoeddag. Alex was één van de gasten die geïnterviewd werden door Eddy Allcock n.a.v. dit boek.  De auteur, Johan Dambruyne, is gastspreker op de vernissage.

Alex tijdens een interview op de erfgoeddag 2014

Alex tijdens een interview op de erfgoeddag 2014

Graag willen we de levenspartner van Alex Suanet, Jeanine De Vree, danken voor haar bereidwillige medewerking.

Praktisch

Vernissage vrijdag 1 juli 2016.

De tentoonstelling loopt van 2 juli tot 25 september 2016 in het gemeentemuseum van Temse (Kasteelstraat 16, 9140 Temse).

 Tel. 03 710 12 52 (werkdagen), tel. 03 771 48 18 (weekend)

Openingsuren: zaterdag 14-18 u., zondag 10-12 u. en 14-18 u. (toegang gratis)

Na afspraak: mogelijkheid van andere bezoekdagen en geleide bezoeken Tel, 03 710 12 52Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button