4 schepen (Temse - Methania (achteraan), Ortelius -E.R. Brugge (vooraan), op het toppunt van Boelwerf in 1978

Boelboek ‘Boelwerf in beeld’ niet meer verkrijgbaar

Enige tijd geleden is het fotoboek Boelwerf in beeld van rijksarchivaris Johan Dambruyne voorgesteld. Velen onder u hebben het aangekocht via onze vereniging of hebben bestellingen geplaatst. De provincie Oost-Vlaanderen heeft het boek uitgebracht. Het boek is nu defintief uitverkocht.

Eddy Allcock in gesprek met auteur Johan Dambruyne en Boelwerffotografen Jimmy Hemelaer en de 92 jarige Alex Suanet

Eddy Allcock in gesprek met auteur Johan Dambruyne en Boelwerffotografen Jimmy Hemelaer en de 92 jarige Alex Suanet op de voorstelling van het boek op erfgoeddag 27/04/2014

Boelwerf in beeld
Een fotografische terugblik

Johan Dambruyne

In 1994 legde de grootste scheepswerf van België definitief de boeken neer. Het faillissement luidde meteen ook het einde van de Belgische scheepsbouwindustrie in. Vandaag behoort de Boelwerf tot het industrieel en cultureel erfgoed van het Waasland. Het uitzicht van de voormalige industriële site onderging intussen een grondige transformatie, maar een aanzienlijk deel van het bedrijfsarchief bleef gelukkig bewaard.

In dit prachtig fotoboek richt rijksarchivaris Johan Dambruyne de schijnwerper op de buitengewoon rijke fotocollectie van de voormalige Temsese scheepswerf, waarvan het Rijksarchief Beveren een belangrijk deel bezit. Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde foto’s wordt teruggeblikt op de glorierijke en bewogen geschiedenis van de Boelwerf. Door het hoog artistiek gehalte en de evocatieve kracht van het fotomateriaal wordt de werf als het ware opnieuw tot leven gewekt. De nostalgische beelden zullen velen niet onberoerd laten. Boelwerf in beeld richt zich tot iedereen die in scheepsbouw en maritiem erfgoed geïnteresseerd is.

Boelwerf in beeld is een co-uitgave van de Provincie Oost-Vlaanderen en het Rijksarchief in België. Het boek, voorzien van hardcover, wordt gedrukt op kunstpapier en in een speciaal formaat. Het boek telt 200 pagina’s en ongeveer 150 grote kleuren- en zwart-witfoto’s.


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button