Tentoonstelling in Stuurhut

ACV bezoekt stuurhut Op Stoapel

Op zaterdag 13 juni 2015 bezochten 37 mensen van het ACV de Stuurhut, het lokaal van vzw Op Stoapel. De naam van het lokaal verwijst uiteraard naar de stuurhut van een schip. Naast tentoonstellingsruimte wordt het lokaal ook gebruikt voor bestuursvergaderingen en als archiefruimte.

Na de eerste deskundige uitleg van Eddy Van Grevelinge, over het ontstaan en de werking van de vzw, werd de groep in twee verdeeld. De eerste groep kreeg tekst en uitleg en kon de maquette bezichtigen. Ondertussen kon de andere groep met Marc Buysse  naar wijnbar De Correctie. Daar werden we goed opgevangen door de uitbaters! Alles ging door in het kleine zaaltje achteraan de wijnbar, wat toch een aparte sfeer gaf.

Terwijl de reportages gemaakt door het RITS werden getoond werden de gasten voorzien van drank en versnaperingen. Cava, witte en rode wijn waren voorzien, daarbij als versnapering olijven, koekjes en blokjes kaas. Wie geen wijn wilde kon natuurlijk iets anders krijgen. Na de reportage werd de groep terug naar de stuurhut gebracht en de andere naar De Correctie om dan het proces terug op gang te brengen.

Na afloop waren er bij de mensen van het ACV niets anders dan lovende woorden te horen voor het geleverde werk en de ontvangst.

Zelf waren we ook tevreden, het is zeker voor herhaling vatbaar!

Tentoonstelling in Stuurhut

Tentoonstelling in Stuurhut

Met dank aan Marc Buysse voor het verslag.Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button