Aan tafel met Cera

Op 30 juni 2022 kregen we het bezoek van de regionale adviesraad Waasland van de Cera holding. Cera Holding steunt financieel een aantal projecten die worden ingediend. Zo ontving Op Stoapel 3000 euro voor zijn project Godetia: aankoop van een maquette van de Godetia, en daardoor aandacht vragen voor het probleem rond asbest. Dit product werd veel gebruikt op schepen, met alle gezondheidsproblemen als gevolg. Voor het Waasland bestaat deze Adviesraad uit 20 personen met als contactpersoon : ALAIN BAECK en voorzitster RAR Miet Van Puymbroeck. Voor Temse zijn PATRICK AUDENAERT en HARRY VAN VLIERBERGHE leden van deze adviesraad en tevens onze peters voor dit project.
Ze zochten voor hun vergadering een lokaal en in samenwerking met de Gemeente Temse konden zij samenkomen in de prachtige raadzaal op de 6e verdieping van AC De Zaat, waar wij als Op Stoapel hen ontvingen. De Adviesraad voor Temse had twee steunaanvragen goedgekeurd namelijk de Godetia en het boek 1250 jaar H. Amelberga en haar kerk in Temse. Wat Amelberga betreft nam burgemeester Luc De Ryck het woord en hij had het ook over de Boelwerf met ook een woord over Op Stoapel. Na een korte voorstelling van onze vereniging heb ik daarna ons Godetia-project voorgesteld en onze aandacht voor het probleem van de asbestbesmetting die nog veel oud-werknemers van Boelwerf treft, en uiteraard heeft getroffen.
Deze bijeenkomst was voor burgemeester De Ryck de laatste officiële vergadering. Dit konden we als op Stoapel niet zomaar voorbij laten gaan en we hadden dan ook een passend afscheidsgeschenk bij, namelijk een kopie van een tekening die Karl Meersman maakte rond de herbestemming van de kraan.

Ook van de groep van Cera was er een attentie.

tekst en foto’s: Eddy Van Grevelinge

 


Tagged: , , ,


Copyright Op Stoapel VZW   |   site by WebXclusive®, digital marketing agency

Facebook Iconfacebook like button