Last call ending 20/3
Logo
Musical "The Last Ship"

Musical 'The Last Ship'

THE LAST SHIP is een hedendaagse (2014) Broadwaymusical met energieke muziek van poplegende Sting.

 

 Datum:

 19/05/2024

 Uur:

 15:00

 Deuren open:

 14.15

 Plaats:

 Stadsschouwburg

 Adres:

 Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas

 Prijs leden:

 € 22,5 bij boeking via Op Stoapel

 Prijs niet-leden:

 € 25

 Thema:

 Muziek
 Podiumactiviteiten

 Type:

 Podiumactiviteit - theater

 

The Last Ship: een aangrijpende musical over liefde, dromen en toewijding!

 

The Last Ship is een musical, gebracht door Bohemian Productions.

De musical vertelt het verhaal van een groep scheepsbouwers op de werf in Wallsend, die te horen krijgen dat hun werf moet sluiten. Ze willen het laatste schip waaraan ze werken koste wat kost nog redden, maar worden daarbij geconfronteerd met persoonlijke problemen en tegenslagen. De scheepsbouwers zijn in eerste instantie geschokt en verslagen. Ze weten niet wat ze moeten doen.

In de tussentijd keert Gideon terug naar Wallsend na 17 jaar de wereld rondgereisd te hebben. Hij is vastbesloten om zijn roots weer op te zoeken en zijn oude leven weer op te pakken. Maar hij treft het dorp en zijn inwoners anders aan dan verwacht. Het dorp is veranderd en de mensen zijn veranderd. Gideon moet zich aanpassen aan de nieuwe situatie.

De scheepsbouwers en Gideon besluiten om samen het laatste schip te redden. Ze werken dag en nacht om het schip op tijd te voltooien. Maar hun missie is niet zonder slag of stoot.  Het schip wordt gedoopt tot "The Last Ship" en het wordt een symbool voor hoop en veerkracht.

 

Autobiografische elementen

 

The Last Ship is een aangrijpend verhaal over liefde, dromen en toewijding. De musical bevat ook heel wat autobiografische elementen. Sting groeide zelf op in Newcastle, Engeland, en was voorbestemd om in de voetsporen van zijn pa te lopen en scheepsbouwer te worden. Hij zag hoe de scheepsbouwindustrie in de jaren zeventig en tachtig instortte en hoe veel mensen hun baan verloren.

The Last Ship raakt aan een aantal terugkerende thema's, zoals:

    • De strijd om overleving
    • De kracht van de liefde
    • De waarde van het vakmanschap
    • De kwetsbaarheid van de mensheid

De musical doet ook denken aan wat er hier bij ons in Temse gebeurde met de Boelwerf in de jaren negentig. De sluiting van de Boelwerf was een enorme klap. Het was een verlies van banen, maar ook een verlies van identiteit.

 

Conclusie

 

The Last Ship is een musical die je niet snel zult vergeten. Het is een verhaal dat je hart zal raken en je aan het denken zet.

De musical wordt in het nederlands gezongen door plaatselijke acteurs. Duurtijd 2,5 u met een pauze van 20 min inbegrepen.

 

Door tegen 20/3 in te schrijven via Op Stoapel, voor de voorstelling op 19/05/2024, kan u genieten van 10% korting ( € 22,5 ipv  25 ).

Dit kan gebeuren bij Paul Bertolo via mail  bertolopaul@gmail.com  of  tel.  0496 12 24 03

 

Ga naar de website van Op Stoapel

GDPR

De privacy verklaring inzake gebruik van online media zoals de website en sociale media van Op Stoapel vzw zijn terug te vinden op https://opstoapel.org/privacy-policy-op-stoapel-vzw/

Op Stoapel vzw is een vereniging van enthousiaste vrijwilligers uit Temse die het rijke erfgoed van de scheepsbouw, en meer in het bijzonder de Boelwerf, wil onderzoeken, bewaren en op een originele manier ontsluiten voor een breed publiek.

Wilt u deel uitmaken van Op Stoapel vzw of wenst u specifieke informatie dan kan u ons contacteren via info@opstoapel.org
Wilt u ons steunen dan kan u lid worden van onze vereniging 
http://opstoapel.org/ledenwerking/contact/word-lid/ .

Facebook

Copyright © 2022 Op Stoapel vzw, Alle rechten voorbehouden.
Ons mailadres is:
info@opstoapel.org